Malachústekercs recept

Malachústekercs recept

 

A Malachústekercs Hozzávalói 6-8 személyre:

  • 1,2 kg malac hasaalja bőrével együtt,
  • 500 g lapocka vagy karaj,
  • só, bors
  • fűszerpaprika,
  • fokhagymapor
  • őrölt kömény,
  • 1 teáskanál zsír,
  • 1 hagyma,
  • 1 fej fokhagyma;

a körethez:

  • 1 kg vágott savanyú káposzta,
  • 1 hagyma,
  • 0,5 dl olaj,
  • 2 dl fehérbor,
  • 1 evőkanál cukor,
  • őrölt kömény,
  • só, bors,
  • fűszerpaprika

A Malachústekercs Elkészítése:

A hasaalja bőrös felét a keskenyebbik oldaltól kezdve, kb. 1 cm vastag csíkokra beirdaljuk, húsos felét pedig bedörzsöljük sóval, megszórjuk borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral meg köménnyel. A lapockát hosszúkás darabokra vágjuk és megszórjuk az előbbi fűszerekkel, majd a hasaalja egyik hosszanti oldalára tesszük és szorosan feltekerjük, majd madzaggal sonkakötésben összekötözzük.

Egy tepsik kikenünk zsírral, aljára tesszük a szeletekre vágott hagymákat, ráhelyezzük a tekercset, felöntjük 500 ml vízzel és lefedjük. Közepesen forró sütőben kb. 50-60 percig pároljuk, majd kifedjük és ropogósra pirítjuk. Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk és megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával, hozzáadjuk a savanyú káposztát(ha nagyon savanyú mossuk át előtte) és összekavarjuk. Felöntjük a borral és közepes lángon addig dinszteljük, míg zsírjára sül. A végén kevés cukorral meg őrölt köménnyel ízesítjük. A tekercset az irdalások mentén szeletekre vágjuk és a párolt káposztával tálaljuk.

malachus-tekercs1

Malachústekercs

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja