Malachústekercs recept
A Malachústekercs Hozzávalói 6-8 személyre:
- 1,2 kg malac hasaalja bőrével együtt,
- 500 g lapocka vagy karaj,
- só, bors
- fűszerpaprika,
- fokhagymapor
- őrölt kömény,
- 1 teáskanál zsír,
- 1 hagyma,
- 1 fej fokhagyma;
a körethez:
- 1 kg vágott savanyú káposzta,
- 1 hagyma,
- 0,5 dl olaj,
- 2 dl fehérbor,
- 1 evőkanál cukor,
- őrölt kömény,
- só, bors,
- fűszerpaprika
A Malachústekercs Elkészítése:
A hasaalja bőrös felét a keskenyebbik oldaltól kezdve, kb. 1 cm vastag csíkokra beirdaljuk, húsos felét pedig bedörzsöljük sóval, megszórjuk borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral meg köménnyel. A lapockát hosszúkás darabokra vágjuk és megszórjuk az előbbi fűszerekkel, majd a hasaalja egyik hosszanti oldalára tesszük és szorosan feltekerjük, majd madzaggal sonkakötésben összekötözzük.
Egy tepsik kikenünk zsírral, aljára tesszük a szeletekre vágott hagymákat, ráhelyezzük a tekercset, felöntjük 500 ml vízzel és lefedjük. Közepesen forró sütőben kb. 50-60 percig pároljuk, majd kifedjük és ropogósra pirítjuk. Közben az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk és megszórjuk borssal meg fűszerpaprikával, hozzáadjuk a savanyú káposztát(ha nagyon savanyú mossuk át előtte) és összekavarjuk. Felöntjük a borral és közepes lángon addig dinszteljük, míg zsírjára sül. A végén kevés cukorral meg őrölt köménnyel ízesítjük. A tekercset az irdalások mentén szeletekre vágjuk és a párolt káposztával tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja