Mákos túrógombóc eperöntettel

Mákos túrógombóc eperöntettel

Összetétel:

  • 500 g túró
  • 100g búzadara
  • 50g zabpehely
  • 4 tojás
  • 80g darált mák
  • friss eper
  • porcukor (ha nem szénhidrát csökkentett diétát folytatunk) / nyírfacukor

Elkészítése:

Vizet egy edényben elkezdünk felforralni, amíg a elkészítjük a masszát a gombóchoz. A darált mákot egy szélesebb, laposabb tálba helyezzük, a megfőtt gombócokat ebbe forgatjuk majd bele. A túrót, tojást elkeverjük, majd mehet hozzá a búzadara és a zabpehely. Golyókat formálunk (a fenti adag kb 14-15 db közepes méretű gombóc), és óvatosan a forrásban lévő vízbe rakjuk. A megfőtt gombócok a víz felszínére úsznak, ekkor kiszedhetőek a darált mákot tartalmazó tálba. Tálaláskor villával, vagy mixerre összetört eperpürével tálaljuk, pici nyírfacukorral vagy porcukorral megszórható.