Majonézes grépfrútos cékla
HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 50 dkg házi tormás céklasaláta
- 1 nagy grépfrút
- 2 dl tejföl
- másfél dl majonéz
- 1 evőkanál frissen reszelt tormagyökér
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint porcukor (vagy méz)
- törött fekete bors és só
30-60 perc
A grépfrútot meghámozom, és fehér héját is lehúzva, gerezdekre szedem. A hártyáit óvatosan lefejtem, hogy a gyümölcs húsa ne sérüljön meg. Kicsurgó levét felfogom. A gyümölcsdarabokat éles kés segítségével felaprítom. A céklasaláta levét leszűröm, vékony csíkokra vágom vagy az almareszelő durva fokán lereszelem (vagy aprítógépben durvára töröm).
A majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd belekeverem a reszelt tormát, a borsot, a sót és a cukrot. A céklát, a gyümölcs levét és a gyümölcsöt a majonézes mártáshoz adom. Befedve – hogy a fokhagyma erős illata ne árassza el a hűtőszekrény tartalmát – néhány órán keresztül érlelem.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu