Majonézes grépfrútos cékla

Majonézes grépfrútos cékla

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 50 dkg házi tormás céklasaláta
  • 1 nagy grépfrút
  • 2 dl tejföl
  • másfél dl majonéz
  • 1 evőkanál frissen reszelt tormagyökér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint porcukor (vagy méz)
  • törött fekete bors és só

30-60 perc

A grépfrútot meghámozom, és fehér héját is lehúzva, gerezdekre szedem. A hártyáit óvatosan lefejtem, hogy a gyümölcs húsa ne sérüljön meg. Kicsurgó levét felfogom. A gyümölcsdarabokat éles kés segítségével felaprítom. A céklasaláta levét leszűröm, vékony csíkokra vágom vagy az almareszelő durva fokán lereszelem (vagy aprítógépben durvára töröm).

Majonezes_grapefruitos_cekla-salata-karacsony

A majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd belekeverem a reszelt tormát, a borsot, a sót és a cukrot. A céklát, a gyümölcs levét és a gyümölcsöt a majonézes mártáshoz adom. Befedve – hogy a fokhagyma erős illata ne árassza el a hűtőszekrény tartalmát – néhány órán keresztül érlelem.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

Forrás: tvpaprika.hu