:) Magyarul Béjlisz, 1.1 – Baileys

hozzávalók / 4 adag
- 5 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 340 g sűrített tej (2 tubus)
- 1 dl feketekávé (erős)
- 4 dl whiskey
Elkészítés:
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük.
A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan türelemmel teljesen felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskeyt.
Üvegbe töltjük, jól összerázzuk. Hűtőben tároljuk. (Kell egy nap, hogy jól „összeérjenek” az ízek!)
Forrás: clubregatta.hu