Magyaros Kakaspörkölt, recept

Magyaros Kakaspörkölt, recept

A Magyaros Kakas pörkölt Hozzávalói:

  • 1 db fiatal kakas
  • 3 evőkanál disznózsír
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • só, bors

A Magyaros Kakas pörkölt Elkészítése
A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, én tekertem rá egy kis fekete borsot is, majd hozzá adjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, hogy ne kapjon oda! Mehet is hozzá a feldarabolt kakas- amit persze megmostunk, megtisztítottunk- felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Rávágjuk a zöldpaprikát, fokhagymát, az edény fedelét és várunk!

Másfél óra elteltével, belevágjuk a paradicsomot, sózzuk! Újabb másfél óra után főtt krumplival tálaljuk. A lényeg: a húsnak le kell omlani a csontról, akkor az igazi!

Magyaros Kakas pörkölt

Menetközben persze kóstolgassuk, és ha kell, ízesítsük!

Ha esetleg marad, másnap igen jó hortobágyi palacsinta készülhet belőle!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: receptvarazs.hu