Magyaros Kakaspörkölt, recept

A Magyaros Kakas pörkölt Hozzávalói:
- 1 db fiatal kakas
- 3 evőkanál disznózsír
- 3 db vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só, bors
A Magyaros Kakas pörkölt Elkészítése
A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, én tekertem rá egy kis fekete borsot is, majd hozzá adjuk a pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, hogy ne kapjon oda! Mehet is hozzá a feldarabolt kakas- amit persze megmostunk, megtisztítottunk- felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Rávágjuk a zöldpaprikát, fokhagymát, az edény fedelét és várunk!
Másfél óra elteltével, belevágjuk a paradicsomot, sózzuk! Újabb másfél óra után főtt krumplival tálaljuk. A lényeg: a húsnak le kell omlani a csontról, akkor az igazi!
Menetközben persze kóstolgassuk, és ha kell, ízesítsük!
Ha esetleg marad, másnap igen jó hortobágyi palacsinta készülhet belőle!
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: receptvarazs.hu