Magyarország kedvenc halas étele: a HALÁSZLÉ
A család ebben az esetben sokszor két táborra szakad: azokra, akik alig várják, hogy végre ehessenek belőle, és azokra, akik inkább elmennek otthonról szánkózni, hogy ne is érezzék a szagát. Ez a post most az előbbieknek szól.
A HALÁSZLÉ Hozzávalói:
- 1 db ponty
- 1 szürke harcsa fél feje
- Egy jó tenyérnyi keszeg fele
- 4-5 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 1 ek fűszerpaprika
- csípős paprika ízlés szerint
- kevés őrölt bors
- só
- 3 liter víz
- hegyes erős paprika a tálaláshoz
A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a lábasba tesszük. Mellé helyezzük a konyhakész állapotú hal alkatrészeket és felöntjük a vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a csípős paprikát és 3 órán keresztül főzzük. Ez alatt az idő alatt a csontokról leválik a hús és kb 2 liter alaplevünk marad. A lábas tartalmát egy arra alkalmas szűrőn paszírozzuk át, ezzel elkészült a hal-alaplé.
Az alapléhez hozzáadjuk a pirospaprikát és megborsozzuk. A pontyfilét beirdaljuk és szimpatikus méretűre daraboljuk, majd ezt is hozzáadjuk a leveshez és még 5 percig főzzük az egészet, ezután tálalhatunk.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: streetkitchen.blog.hu