Magyarország kedvenc halas étele: a HALÁSZLÉ

Magyarország kedvenc halas étele: a HALÁSZLÉ

 

A család ebben az esetben sokszor két táborra szakad: azokra, akik alig várják, hogy végre ehessenek belőle, és azokra, akik inkább elmennek otthonról szánkózni, hogy ne is érezzék a szagát. Ez a post most az előbbieknek szól.

 

A HALÁSZLÉ Hozzávalói:

  • 1 db ponty
  • 1 szürke harcsa fél feje
  • Egy jó tenyérnyi keszeg fele
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 ek fűszerpaprika
  • csípős paprika ízlés szerint
  • kevés őrölt bors
  • 3 liter víz
  • hegyes erős paprika a tálaláshoz

HALÁSZLÉ
A hagymát nagyobb darabokra vágjuk és a lábasba tesszük. Mellé helyezzük a konyhakész állapotú hal alkatrészeket és felöntjük a vízzel. Sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a csípős paprikát és 3 órán keresztül főzzük. Ez alatt az idő alatt a csontokról leválik a hús és kb 2 liter alaplevünk marad. A lábas tartalmát egy arra alkalmas szűrőn paszírozzuk át, ezzel elkészült a hal-alaplé.

Az alapléhez hozzáadjuk a pirospaprikát és megborsozzuk. A pontyfilét beirdaljuk és szimpatikus méretűre daraboljuk, majd ezt is hozzáadjuk a leveshez és még 5 percig főzzük az egészet, ezután tálalhatunk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: streetkitchen.blog.hu