Mágnás diós, recept

Mágnás diós, recept

Nagyon kedvenc süteményem, eddig más recept szerint készítettem,de a rácsok mindig belesüppedtek a diós krémbe. Ízre tökéletes volt,de látványra nem annyira.Barbi -nál láttam nemrég a sütit, a recept kicsit más és így már tökéletesen működött. Köszönöm Barbi.:)

A Mágnás diós Hozzávalói:

Tészta:

  • 32 dkg liszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 1 egész tojás,
  • 20 dkg zsír,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1 citrom leve és héja

Krém:

  • 3 tojás,
  • 20 dkg darált dió,
  • 3 szelet reszelt tejcsoki,
  • 18 dkg cukor
  • 1 üveg baracklekvár

Tetejére:

  • 1 tojás sárgája
  • kevés víz

A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 2/3 kinyújtottam ,sütőpapiros tepsibe tettem és megkentem a baracklekvárral . A csokit lereszeltem és összekevertem a darált dióval. A tojássárgákat fehéredésig kevertem a cukorral, a tojásfehérjéket kemény habbá vertem végül az egészet összekevertem és rákanalaztam a lekvárra.A megmaradt tésztát kinyújtottam,derelyevágóval felcsíkoztam és a sütemény tetejét berácsoztam vele.Tojássárgájával lekentem és előmelegített sütőben kisütöttem.

Mágnás diós

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu