Mágnás diós, recept

Nagyon kedvenc süteményem, eddig más recept szerint készítettem,de a rácsok mindig belesüppedtek a diós krémbe. Ízre tökéletes volt,de látványra nem annyira.Barbi -nál láttam nemrég a sütit, a recept kicsit más és így már tökéletesen működött. Köszönöm Barbi.:)
A Mágnás diós Hozzávalói:
Tészta:
- 32 dkg liszt,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 egész tojás,
- 20 dkg zsír,
- 10 dkg cukor,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 1 citrom leve és héja
Krém:
- 3 tojás,
- 20 dkg darált dió,
- 3 szelet reszelt tejcsoki,
- 18 dkg cukor
- 1 üveg baracklekvár
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
- kevés víz
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 2/3 kinyújtottam ,sütőpapiros tepsibe tettem és megkentem a baracklekvárral . A csokit lereszeltem és összekevertem a darált dióval. A tojássárgákat fehéredésig kevertem a cukorral, a tojásfehérjéket kemény habbá vertem végül az egészet összekevertem és rákanalaztam a lekvárra.A megmaradt tésztát kinyújtottam,derelyevágóval felcsíkoztam és a sütemény tetejét berácsoztam vele.Tojássárgájával lekentem és előmelegített sütőben kisütöttem.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu