Mac & cheese golyók pikáns paradicsomszósszal

A Mac & cheese golyók Hozzávalói:
- 5 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
- 4 dl paszírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3-4 kiskanál kapribogyó
- pár ág kakukkfű rozmaring és bazsalikom
Mac & cheese golyók Elkészítése:
Másnapra a tészta kissé fáradt állapotba kerül: magába szívja a sajtos mártást és tökéletesen alkamassá válik arra, hogy kis gombócokat gyúrjunk belőle, amiket aztán a klasszikus módszerrel bepanírozunk: megforgatjuk lisztben, tojássárgájában és zsemlemorzsában, a tökéletes panír érdekében pedig újra megforgatjuk a tojássárgájában és a zsemlemorzsában. 160 fokos olajban aranybarnára sütjük.
Összedobjuk a golyókhoz a paradicsomszószt. 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk és kevés olajon szépen lepirítjuk őket. Felöntjük paszírozott paradicsompürével. Fűszerezés: só, bors, kapribogyó, rozmaring, kakukkfű. A bazsalikom sem maradhat ki, de azért, hogy az ízei ne vesszenek el, ezt már csak akkor adjuk hozzá, ha a mártást lehúztuk a tűzről!
Forrás: streetkitchen.blog.hu