Mac & cheese golyók pikáns paradicsomszósszal 

Mac & cheese golyók pikáns paradicsomszósszal 

A Mac & cheese golyók Hozzávalói:

 

  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez
  • 4 dl paszírozott paradicsompüré (passata di pomodoro)
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3-4 kiskanál kapribogyó
  • pár ág kakukkfű rozmaring és bazsalikom

Mac & cheese golyók Elkészítése:

Mac & cheese golyók

Másnapra a tészta kissé fáradt állapotba kerül: magába szívja a sajtos mártást és tökéletesen alkamassá válik arra, hogy kis gombócokat gyúrjunk belőle, amiket aztán a klasszikus módszerrel bepanírozunk: megforgatjuk lisztben, tojássárgájában és zsemlemorzsában, a tökéletes panír érdekében pedig újra megforgatjuk a tojássárgájában és a zsemlemorzsában. 160 fokos olajban aranybarnára sütjük.

Összedobjuk a golyókhoz a paradicsomszószt. 4-5 gerezd fokhagymát felszeletelünk és kevés olajon szépen lepirítjuk őket. Felöntjük paszírozott paradicsompürével. Fűszerezés: só, bors, kapribogyó, rozmaring, kakukkfű. A bazsalikom sem maradhat ki, de azért, hogy az ízei ne vesszenek el, ezt már csak akkor adjuk hozzá, ha a mártást lehúztuk a tűzről!

Forrás: streetkitchen.blog.hu