Ettől jobb ludaskása receptet nem tudtam még elkészíteni. Tipp: külön főzzük meg az aprólékot levesnek és külön a nemesebb részket sültnek – így levesünk is lesz hétvégére. Olvassátok és próbálkozzatok ti is az alábbi recept alapján

Print Friendly, PDF & Email
Recept nyomtatása
Ludaskása
Kacsa és liba húst egyaránt használtam ehhez a ludaskása redcepthez, ui. szerettem volna , hogy gazdag / telt ízeket kapjunk
ludaskása
Konyha magyar
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 2 óra
Mennyiség
Konyha magyar
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 2 óra
Mennyiség
ludaskása
Elkészítés
  1. Előbb odateszem főni a liba aprólék levest. Fazék aljára, farhát, nyak min. 4 darabba vágva - pár cikk fokhagyma és 1 marék bors, majd hideg vízzel, kis lángon felteszem főni. Később lehabozom, bezöldségezem. Készre főzöm
    liba leves
  2. Közben előkészítem a liba és kacsa combokat a sütéshet. Egy tepsi aljára rakom a húst, erősen sózom, borsozom, pár gezed fokhagyma is mehet mellé és pár ág kakukkfű. A végén felengedem vízzel, kb 3 dl
    ludaskása
  3. Mehet a sütőbe 180 C, alufóliával lefedve kb 2 óra; majd a végén fel kell pirítani
    laudaskása
  4. A közben megfőtt és leszűrt liba leves tetejéről le kell szedni zsírt, majd egy nagy lábosba tenni, hevíteni és egy fej vöröshagymát rávágni; üvegesre párolni. Ha kész mehet hozzá az 5 dl rízs; ezzel együtt kicsit le kell pirítani a gázon, majd 1 L liba levessel felönteni, ha kell sózz utána
    ludaskása
  5. Fedd le a rizses lábost alufóliával és tedd be s sütőbe 170 C fokon 20-25 percre és főzd készre
    luadaskása
  6. A sült kacsa és liba combokról, illetve a levesben főtt liba farhát és nyakról szedd le a húst - aprítsd nagyobb darabokra; vág hozzá karikára a levesben főtt gyökeret és répát.
    ludaskása
  7. Majd keverd össze a rizst a hússal és a főtt leveszöldségekkel. Kész
Megjegyzés

ludaskása

Kommentek