Ettől jobb ludaskása receptet nem tudtam még elkészíteni. Tipp: külön főzzük meg az aprólékot levesnek és külön a nemesebb részket sültnek – így levesünk is lesz hétvégére. Olvassátok és próbálkozzatok ti is az alábbi recept alapján

Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 2 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 2 db libacomb
- 2 db kacsacomb
- 2 db liba farhát
- 2 db liba vagy kacsa nyak
- 4 db nagy sárgarépa
- 3 db gyökér
- 5 dl rizs
- 4 ek liba-kacsa zsír
- 1 Liter liba leves
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Előbb odateszem főni a liba aprólék levest. Fazék aljára, farhát, nyak min. 4 darabba vágva - pár cikk fokhagyma és 1 marék bors, majd hideg vízzel, kis lángon felteszem főni. Később lehabozom, bezöldségezem. Készre főzöm
- Közben előkészítem a liba és kacsa combokat a sütéshet. Egy tepsi aljára rakom a húst, erősen sózom, borsozom, pár gezed fokhagyma is mehet mellé és pár ág kakukkfű. A végén felengedem vízzel, kb 3 dl
- Mehet a sütőbe 180 C, alufóliával lefedve kb 2 óra; majd a végén fel kell pirítani
- A közben megfőtt és leszűrt liba leves tetejéről le kell szedni zsírt, majd egy nagy lábosba tenni, hevíteni és egy fej vöröshagymát rávágni; üvegesre párolni. Ha kész mehet hozzá az 5 dl rízs; ezzel együtt kicsit le kell pirítani a gázon, majd 1 L liba levessel felönteni, ha kell sózz utána
- Fedd le a rizses lábost alufóliával és tedd be s sütőbe 170 C fokon 20-25 percre és főzd készre
- A sült kacsa és liba combokról, illetve a levesben főtt liba farhát és nyakról szedd le a húst - aprítsd nagyobb darabokra; vág hozzá karikára a levesben főtt gyökeret és répát.
- Majd keverd össze a rizst a hússal és a főtt leveszöldségekkel. Kész
Megjegyzés