Lucinda néni camembert sajtos – hogyan tartósítsuk a friss FŰSZERnövényeinketje

Hozzávalók 16-20 mini pitéhez:
Az omlós tésztához:
- 200 g sima liszt
- 125 g hideg vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
A töltelékhez:
- 150 ml tejszín
- 70 ml tej
- 2 nagy tojás
- 100 g camembert sajt
- 1 marék fekete olajbogyó
- 1 evőkanál vaj
- 2 ág kakukkfű
- 3 evőkanál durvára vágott dió
- Só, bors
Elkészítés
Összerakjuk az omlós tésztát: a lisztbe beledobjuk a feldarabolt hideg vajat és gyors mozdulatokkal kézzel, vagy robotgéppel addig morzsoljuk, míg teljesen morzsalékos állaga nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, a sót és addig gyúrjuk tovább, amíg éppen összeáll. Egy belisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval akkora köröket vágunk ki belőle, ami éppen belecuppan egy muffinsütő formába úgy, hogy kis pereme is legyen. Az aljukat villával megszúrkodjuk, mindegyikbe belerakunk egy-egy kapszlit és feltöltjük őket lencsével, babbal, vagy ha van, akkor sütőgyönggyel. Ezek így ahogy vannak mennek be a sütőbe 190 fokon 25 percre, hogy elősüljenek, addig pedig mi összedobjuk a pite töltelékét:
Egy tálban összekeverjük a tejet, a tejszínt és a tojásokat. Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kis kockákra vágott camembert sajtot majd alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben félig lepirítjuk a diót, hozzáadjuk a fekete magozott olajbogyót és a kakukkfüvet és az egészet tovább pirítjuk kicsit, amíg finoman illatozni kezd minden. Rádobjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és az egészet még egyszer átkeverjük.
A pitekosárkák közben elősültek, eltávolítjuk belőlük a nehezéket és a kapszlikat. A kosárkákat 3/4-ig töltjük a tejszínes-camembertes keverékkel, a tetejükre pedig kanalazunk az olajbogyós-diós cuccból. 190 fokos sütőben, hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc alatt készre sütjük. A töltelék fel fog fújódni, de lehűlés után vissza is ereszkedik, akkor éri el végleges finom szerkezetét. Szerintem csípni fogjátok!
Forrás: streetkitchen.blog.hu