Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!

Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!

A boltban kapható ljutenica otthon is elkészíthető és sokkal ütősebb lesz, mint a gyári. Csípős és fokhagymás, imádni fogjátok!

A Ljutenica Hozzávalói

  • 1 kg kápia paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 ek barnacukor
  • 1 tk só
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 db chili paprika

Ljutenica

A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vágott chili paprikát, az egészre fehérborecetet öntünk, megszórjuk sóval és barnacukorral. Addig főzzük, amíg elfő a leve és elkezd besűrűsödni.

Az előre megsütött paprikáknak lehúzzuk a héját, feldaraboljuk őket és a paradicsomhoz adjuk. (Előzőleg a paprikákat megmostuk, sütőpapírral bélelt tepsire tettünk és 190 fokon kb. 40 percig sütöttük, ezután áttettük egy tálba őket, fóliával lefedtük és hagytuk, hogy a saját gőzében még párolódjon) A petrezselymet nagyobb darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük a fokhagymával együtt. Alaposan összedaráljuk, majd a paradicsomos, paprikás alaphoz adjuk és lekvársűrűségűre főzzük.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen