Lisztmentes piskóta torta narancsos sziruppal, recept

Otthon is készíthetsz lisztmentes álomtortát. A könnyű tészta a finom sziruptól válik igazán különlegessé.
A fantasztikus lisztmentes sütit a sztárszakács, Anna Olson alkotta meg. Próbáld ki te is az extra, ám könnyen összeállítható desszertet. A mérce ezúttal egy háromdecis bögre.
Elkészítés ideje: 1 óra 5 perc
A Lisztmentes piskóta torta narancsos sziruppal Hozzávalói:
- 1 bögre tej
- 1 bögre kukoricadara
- 1 bögre kristálycukor
- fél bögre sótlan vaj
- 4 nagy tojás szobahőmérsékleten
- 2 teáskanál vérnarancshéj finomra reszelve
- 1 bögre őrölt mandula
- 2 teáskanál sütőpor
- negyed teáskanál só
- csipet őrölt fahéj
A sziruphoz
- 2 vérnarancs leve
- fél bögre kristálycukor
A Lisztmentes piskóta torta narancsos sziruppal Elkészítése
-
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és vajazz ki egy 22 centi átmérőjű, levehető aljú sütőformát. Melegítsd addig a tejet és a vajat, amíg a vaj elolvad, majd folyamatos keverés mellett öntsd egy nagy előkészítő edénybe helyezett kukoricadarára. Rakd hozzá a cukrot, és egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után jól keverd meg, végül mehet hozzá a reszelt narancshéj.
-
Egy másik edényben vegyítsd az őrölt mandulát, a sütőport, a sót és a fahéjat, majd forgasd a tésztához, és addig keverd, amíg összeáll. Öntsd az előkészített sütőformába, és süsd körülbelül 45 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót vagy fémtűt tisztán ki lehet húzni.
-
A sziruphoz a vérnarancs levét és a cukrot teljesen forrald fel. Amíg a torta még meleg, a tetejébe fémnyárssal fúrj lyukakat. Kanalazd rá a szirupot, nagyon hamar be fogja inni. A sütit felszolgálás előtt hagyd szobahőmérsékletűre hűlni.
forrás: Femina