Lisztmentes Máktorta – Karamellizált fügével

Lisztmentes Máktorta – Karamellizált fügével

 

A Lisztmentes Máktorta Hozzávalói ( 8-10 szelet)

  • 5 tojás, szétválasztva
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 15 dkg darált mák
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszlt héja
  • 1 lime reszelt héja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek méz
  • 2 ek brandy
  • 5-6 szem füge
  • 45 dkg natúr krémsajt

Lisztmentes Máktorta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a porcukrot, robotgépben fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a darált mákot, a sót és a citrusok reszelt héját, teljesen simára keverjük. Először a hab harmadát gyors, határozott mozdulatokkal a mákos masszához keverjük, az így fellazított masszához lezán keverjük hozzá a hab többi részét. Tapadásmentes sütőformába tesszük és 170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk tejesen kihűlni.
A fügéket kettévágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet, felöntjük brandy-vel és összeforraljuk. Beletesszük a fügéket vágott oldalukkal lefelé és 2-3 percig karamellizáljuk.

A sajtkrémet kikeverjük a fügék alatt keletkezett karamellel és a máktortára kenjük. Elrendezzük rajta a fügéket és ha maradt pár csepp karamell a serpenyőben, még azt is rácsepegtetjük.

Forrás:  streetkitchen.blog.hu