Lisztmentes csokitorta, amit imádni fogsz – recept

Általában mindenki fejében van egy prekoncepció, hogy ami valamilyen mentes, az csak gagyi lehet, de legalábbis nem érhet az eredeti nyomába. Tanúsíthatjuk ennek ellenkezőjét, ugyanis nálunk ez lett az utóbbi idők egyik legfinomabb csokitortája. Bomba recept NEM csak liszt/laktóz-érzékenyeknek!
A Lisztmentes csokitorta Hozzávalói, 24 cm-es tortához
- 30 dkg darált mandula
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl mandulatej
- 9 tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.
A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világos sárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakót, a sót, a szerecsendiót, és a mandulatejet és simára keverjük.
A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent tapadásmentes sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!
Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: streetkitchen.blog.hu