LISZTMENTES, CHILIS-FAHÉJAS BROWNIE

HOZZÁVALÓK
- Étkezési keményítő 4 dkg
- kakaópor, keserű 3 dkg
- fahéj, őrölt csipet
- Kania cayenne bors csipet
- étkezési só ízlés szerint
- Tojás 3 db
- nádcukor 12 dkg
- vaj 10 dkg
- étcsokoládé, feldarabolva 30 dkg
- Törökmogyoró 8 dkg

ELKÉSZÍTÉS
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat, vagyis az étkezési keményítőt, a kakaóport és a fűszereket. Egy másik tálban elektromos kézi keverővel habosra keverjük a tojást és a cukrot. Vízgőz fölött felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, majd a tojásos masszához keverjük. Hozzáadjuk a száraz keveréket, végül beleforgatjuk a mogyorót. Kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 30 cm-es tepsit, majd beleöntjük a csokoládés masszát. Tűpróbáig, kb. 25-30 percig sütjük. Szeletelés előtt teljesen ki kell hűteni, ezért a felhasználást megelőző este érdemes megsütni.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: lidlkonyha.hu