Limonádé süti formában: lemon bar

Limonádé süti formában: lemon bar

A Limonádé süti Hozzávalói:

A tésztához:

  • 22,5 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

A krémhez:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 ek liszt
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé
  • A tetejére 15 dkg áfonya

 

A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni. Sütőpapírral bélelt tepsibe (40×40 cm) tesszük és kézzel belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.

Limonádé süti

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik és a massza egy kicsit besűrűsödik. Hozzádolgozzuk a lisztet, citromlevelet és a reszelt citromhéjat. A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe. 18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: http://streetkitchen.blog.hu