A Light Zöldcitromos torta, recept

A Light Zöldcitromos torta Hozzávalói
a piskótához:
- 2 tojás,
- 10 csepp stevia folyadék,
- 2 evőkanál étkezési keményítő,
- 2 evőkanál kókuszreszelék,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 kávéskanál citromlé
- , 1/2 citrom reszelt héja;
a krémhez:
- 15 csepp stevia folyadék,
- 25 dkg mascarpone,
- 4 dl natúr joghurt,
- 2 dl tejszín,
- 10 g zselatin,
- 2 zöldcitrom leve és 1 héja;
a díszítéshez: 1 zöldcitrom
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkavarjuk a stevia cseppel, a citrom reszelt héjával, hozzáadjuk a szódabikarbónát és felfuttatjuk a citromlével. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, az étkezési keményítőt meg a kókuszreszeléket és lazán összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük. A krémhez a mascarponet kikavarjuk a steviaval, fellazítjuk egy kevés joghurttal, majd belekavarjuk az egészet. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét meg a reszelt héját, a 0,5 dl vízben feloldott és felmelegített zselatint, majd végül a felvert tejszínt és összekavarjuk. A krémet a piskótára simítjuk és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap zöldcitrom szeletekkel díszítjük és megszórjuk kevés reszelt héjával.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Aledakonyhaja