LIBALAKOMA: Libasült Burgonyás palacsintával, lilakáposztával
HOZZÁVALÓK
LIBASÜLT
- Liba, konyhakész 1 db (kb. 4 kg-os)
- étkezési só ízlés szerint
- Vöröshagyma 3 fej
- Citrom 1/2 db
- kakukkfű, szárított 1 csokor
- juharszirup 4 ek.
FŰSZERES-SAVANYÍTOTT LILA KÁPOSZTA
- Fehérborecet 5 dl
- Víz 3,5 dl
- nádcukor 20 dkg
- étkezési só 3 dkg
- Gyömbér, friss 2-3 cm
- Koriandermag, egész 1 tk.
- Kania bors, egész 1 tk.
- Borókabogyó 1/2 tk.
- Lila káposzta, legyalulva 1 közepes fej (kb. 70 dkg)
BURGONYÁS PALACSINTA
- Burgonya, héjában megfőzve 1 kg
- étkezési só ízlés szerint
- búzafinomliszt kb. 30-40 dkg
- Libazsír 4 ek.
A savanyított lila káposztához egy lábasba tesszük az összes hozzávalót (a káposzta kivételével), összeforraljuk, majd 30 percig állni hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a folyadékot. A forró, ecetes levet a legyalult káposztára öntjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A burgonyás palacsintához meghámozzuk a héjában főtt burgonyát, lehűtjük, áttörjük, és hidegen dolgozunk vele, ez nagyon fontos! Hozzáadjuk a sót, a lisztet, összegyúrjuk, közepesen kemény, jól formázható tésztát kell kapnunk. Hengerré formázzuk, amiből szeleteket vágunk. Ezekből lisztezett deszkán kb. 25 cm átmérőjű korongokat nyújtunk. Palacsintasütőben mindkét oldalukon megsütjük. Megkenjük libazsírral, majd félbehajtjuk.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: lidlkonyha.hu