Lezser krumplis tészta
Hozzávalók 2 fő:
» 250 g paprikáskrumpli (kolbász nélkül)
» 200 g Barilla Bavette No.13.
» 8 g durva szemű tengeri só
» egy marék paprikás chips (lehet törött is)
» 2 szál újhagyma
» kevés olívaolaj a tésztához és a hagymához
Elkészítés
A vizet a durva sóval feltesszük forrni. A paprikás krumplit annyi vízzel turmixoljuk össze, hogy krémleves állagot kapjunk. Majd egy sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk, hogy az esetleges darabok ne tömíthessék el a szifont. Ezután habszifonba töltjük, amibe két patront tekerünk.
Az újhagyma fehér részét karikára, a zöldjét pedig gyufaszálnyi méretű csíkokra, azaz julienne-re vágjuk, és tálalásig mindkettőt jeges vízben áztatjuk.
A tésztát kifőzzük a sós vízben. A leszűrt tésztára pár evőkanál olívaolajat öntünk, egy kevés habot nyomunk rá a szifonból, és összekeverjük, majd egy húsvilla segítségével feltekerjük. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogy a villa két ága közé felvett tésztát az edény falához szorítjuk, és folyamatosan forgatva formázunk belőle tésztahengert.
A meleg habból a tányérba is fújunk egy keveset, és óvatosan rácsúsztatjuk a feltekert krumplis tésztát.
A leszűrt, leitatott hagymákat meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlésesen felhelyezzük a tésztára, majd az összetört chips-darabokkal fejezzük be a díszítést.
Forrás: izeselet.hu