Levendulaszörp, recept

Levendulaszörp, recept

A Levendulaszörp Hozzávalói:

  • 1 csupor levendula virág
  • 30 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál citromsav

A Levendulaszörp Elkészítése:

A levendulavirágot egy hibátlan zománcú edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot meg a vizet és lassú tűzön felforraljuk(nem főzzük).

Félrehúzzuk, 1 napig állni hagyjuk, többször megkavarjuk. Másnap hozzáadjuk a citromsavat és 2 órát még állni hagyjuk, majd sűrű gézen átszűrjük. Hűtőben tároljuk.

Megjegyzés: Limonádéhoz ízlés szerint adagoljuk a hideg vízbe, citromkarikát és jégkockát tegyünk bele.

Levendulaszörp

 

Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu