Levendulás – Sárgabarack Krémleves

Levendulás – Sárgabarack Krémleves

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 5-6 ek. cukor
  • 6 dl víz
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tk. szárított levendula
  • 1 kg kimagozott sárgabarack

a vaníliás joghurthoz:

  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg natúr joghurt

 levendula-sarga-barack-krem-leves-recept
Elkészítés:

A sárgabarackot a cukorral, a levendulával és a vízzel együtt egy lábasba tesszük. Addig főzzük, amíg a sárgabarack kissé megpuhul. Botmixerrel pürésítjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk.

A joghurtot kikeverjük a vaníliás cukorral, és a lehűtött levesre kanalazzuk fogyasztáskor.

 

Forrás: nlcafe.hu