Levendulás limonádé – recept
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
A Levendulás limonádé Hozzávalói:
– 4-5 bögre hűtött víz
– 1 bögre forró víz
– 2-3 evőkanál friss levendula virág (vagy egy evőkanál szárított)
– 2 citrom kifacsart leve
– fél bögre kristálycukor
A Levendulás limonádé Elkészítése:
1. A megmosott, leszedegetett levendulavirágokat (vagy a szárítottat) beáztatjuk egy bögre forró vízbe, kb. 20 percre, majd leszűrjük.
2. A főzetet hozzákeverjük a hideg vízhez, belekavarjuk a cukrot és a citromok levét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
3. Citromkarikákkal, levendulavirággal díszítjük.
Jó felfrissülést!
Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu