Levendulás limonádé – recept

Levendulás limonádé – recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Levendulás limonádé Hozzávalói:

– 4-5 bögre hűtött víz
– 1 bögre forró víz
– 2-3 evőkanál friss levendula virág (vagy egy evőkanál szárított)
– 2 citrom kifacsart leve
– fél bögre kristálycukor

A Levendulás limonádé Elkészítése:

Levendulás limonádé
1. A megmosott, leszedegetett levendulavirágokat (vagy a szárítottat) beáztatjuk egy bögre forró vízbe, kb. 20 percre, majd leszűrjük.
2. A főzetet hozzákeverjük a hideg vízhez, belekavarjuk a cukrot és a citromok levét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
3. Citromkarikákkal, levendulavirággal díszítjük.

Jó felfrissülést!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu