A legfinomabb Sós Rudacskák – Napokig finom puha marad, recept

A legfinomabb Sós Rudacskák – Napokig finom puha marad, recept

Ebből a tésztából készíthetünk pogácsákat vagy kis töltött kifliket is.

A legfinomabb Sós Rudacskák Hozzávalói

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy Rama margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej

A lekenéshez: 2 tojássárgája
A tetejére: reszelt sajt vagy köménymag vagy pirospaprika

A legfinomabb Sós Rudacskák Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, a sót, és jól összedolgozzuk. Meleg helyen letakarva 45-50 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és tojássárgájával megkenjük. Kétujjnyi széles csíkokra felvágjuk, zsírozott sütőlemezre tesszük és 180 °C-os sütőben megsütjük. Tetszés szerint reszelt sajttal, köménymaggal vagy pirospaprikával ízesíthetjük.

A legfinomabb Sós Rudacskák

forrás: ketkes