A legfinomabb házi túró rudi receptje

A legfinomabb házi túró rudi receptje

 

Így nem esik szét a csoki, Ez a túró rudi legalább olyan finom, mint a bolti, és biztos, hogy nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert.

Te is nagy kedvelője vagy a hungarikumnak számító túró rudinak? Most már bátran próbálkozhatsz az elkészítésével otthon is. Ez a házi túró rudi kicsik és nagyok körében egyaránt kedvenc lesz. A túrós masszába tehetsz lekvárt, a csokit pedig kókuszreszelékkel is megszórhatod.

A házi túró rudi Hozzávalói 20 darabhoz:

  • 50 dkg túró
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg víz
  • 2 dkg zselatin
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 30 perc, hűtés: 1 óra

A házi túró rudi Elkészítése:

  1. A túrót törd át egy szitán, vagy egyszerűen csak passzírozd át. Keverd össze a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint tedd tálba, öntsd hozzá a vizet, keverd el, és várj addig, amíg megduzzad. Pár pillanatra rakd a mikróba, hogy folyóssá váljon. Alaposan dolgozd össze a túrós keverékkel, akár gépi habverőt is használhatsz. Tedd a hűtőbe legalább fél órára.
  2. A hideg masszából formázz körülbelül tíz centi hosszú, vékony hengereket. A végeket egy kés hátuljával nyomkodd meg, hogy gusztusosabbak legyenek. A jó minőségű csokit olvaszd meg vízgőz felett, majd mártsd bele a rudakat. Csepegtesd le őket, szedd zsírpapírra, és várd meg, amíg megdermednek. Ha vastagabb csokis réteget szeretnél, többször mártsd meg a rudakat, de előtte mindig hűtsd le őket. Utána pakold egy zárható dobozba, és rakd ismét hidegre legalább fél órára.

házi túró rudi

Forrás: femina