A legegyszerűbb sajtos pogácsa – Kelesztés nélkül !

A legegyszerűbb sajtos pogácsa – Kelesztés nélkül !

 

Nem mindig a bonyolultabb a finomabb. Remek bizonyíték erre a gyors, puha sajtos pogácsa.

Ha nincs egy órád arra, hogy megvárd, amíg megkel a tészta, készíts gyors sajtos pogácsát. Tökéletes kiadós levesek, főzelékek mellé, és vendégvárónak is. Pocsayné Vincze Tünde a tésztába és a pogácsa tetejére is füstölt sajtot ajánl. Ha szereted, szezámmaggal is megszórhatod.

A legegyszerűbb sajtos pogácsa Hozzávalói 32 darabhoz:

Tészta hozzávalói

  • 80 dkg liszt
  • 66 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás

Elkészítés: 20 perc, sütés: 20 perc

A legegyszerűbb sajtos pogácsa Elkészítése:

Öntsd egy nagy tálba a lisztet, vegyítsd a sütőporral, a sóval, majd mehet hozzá a tojás, az olvasztott vaj, a sajt és a tejföl. Az egészet jól gyúrd össze. Akkor jó a tészta, ha sima, rugalmas, de nem ragacsos. Szükség esetén liszttel keményebbé teheted, tejföllel pedig lágyíthatod.

legegyszerűbb sajtos pogácsa

Tedd a tésztát egy lisztezett, sík felületre, és nyújtsd ki ujjnyi vastagra. Ha szeretnéd, a tetejét késsel rácsozd be. Egy felvert tojással kend le, majd szórd meg reszelt sajttal, és szaggasd ki a tésztát. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakosgasd bele a pogácsákat. Arra ügyelj, hogy ne érjenek össze. Előmelegített sütőben, 200 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára.

 

Új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

itt található: A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: Femina.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük