2020. november 11.

Select your Top Menu from wp menus
Lazacos terrine, recept

Lazacos terrine, recept

A Lazacos terrine Hozzávalói 4-6 személyre:

  • 20 dkg füstölt lazacszelet,
  • 1 avokádó, 20 dkg sajtkrém,
  • 10 g zselatin,
  • só, bors,
  • friss kapor,
  • 1 citrom

A Lazacos terrine Elkészítése:

1. A lazacszeleteket megformázzuk, a lelógó részeket levágjuk, majd felaprózzuk. A kaprot is összevágjuk.
2. Az avokádót meghámozzuk, meglocsoljuk citromlével és késes aprítóban összevágjuk.

3. Hozzáadjuk a sajtkrémet és összedolgozzuk. A zselatint 0,5 dl vízbe áztatjuk, kicsit felmelegítjük.
4. Az avokádós krémbe keverjük a zselatint, a felvágott lazacot meg a kaprot, sóval, borssal ízesítjük.

Lazacos terrine

5. Egy hosszúkás formát háztartási fóliával kibéleljük, aljára egy sor lazacot teszünk, rá a krém felét, középre újból lazacot, majd krémet és végül lazaccal befedjük. Másnapig hűtőben dermesztjük.
6. Tálalás előtt kivesszük a fóliából, éles késse szeletekre vágjuk. Citrommal tálaljuk.

A Lazacos terrine Hozzávalói 4-6 személyre: 20 dkg füstölt lazacszelet, 1 avokádó, 20 dkg sajtkrém, 10 g zselatin, só, bors, friss kapor, 1 citrom A Lazacos terrine Elkészítése:

 

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Karcsúsító, gyors céklafasírt
Karcsúsító, gyors céklafasírt – recept

  Nincs 300 kalória egy adag Ha túl sok volt mostanában a hús, vagy fogyózol, süss ínycsiklandó, színpompás céklafasírtot. SA...

Close