LAZACOS SPENÓTKRÉMLEVES

LAZACOS SPENÓTKRÉMLEVES

 

Egy leves mindig életmentő lehet, de télen semmi se tud versenyezni vele, az biztos.
Volt a hűtőmben fél zacskó bébispenót, ami már kicsit fonnyadásnak indult, így abból szerettem volna valamit készíteni, de ha friss spenót nincs otthon, akkor a fagyasztott leveles, vagy egy darab pürésített változat is tökéletes hozzá, a végén úgyis leturmixoljuk az egészet.
Sűrű, nagyon krémes levesre vágytam, és arra, hogy picit csípjen, legalább annyira, amit még a gyerekek is megesznek, aztán úgyis mehet bele a chili az asztalnál.
Azt eddig is tudtam, hogy a lazacos íz mennyire illik a spenóthoz, de hogy a kapor is, az csak most vált ténnyé. 20 perc alatt kész is lett, 10 perc alatt el is fogyott. Gyors segítség az időjárás ellen.

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 3 ek vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg friss bébispenót
  • cayenne bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1 doboz lazacos Philadelphia krémsajt
  • 1 csokor kapor
  • só, bors

A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, és két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot. Megpároljuk, fűszerezzük, majd felöntjük 1 liter forró vízzel. Öt percig főzzük, majd elzárjuk a lángot, és leturmixoljuk a levest. A krémsajtot csak a végén keverjük bele, de ezzel már nem turmixoljuk, csak hagyjuk elolvadni. A kaprot csak tálalásnál szórtam bele.

lazacos-spenot kremleves
A poszt a Philadelphia krémsajttal közös kooperációban készült, annak alkalmából, hogy már Magyarországon is kapható a lazacos változata.

Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,

ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket

 

 Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu