Laza olasz kaják: Parmezános csirke

Laza olasz kaják: Parmezános csirke

 

A Parmezános csirke Hozzávalói (6 főre):

  • 2 ek olívaolaj
  • 3 db csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/3 tk szárított oregano
  • 1/3 tk szárított kakukkfű
  • 5 ek reszelt parmezán
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 250 g mozzarella
  • 6 dl passzírozott paradicsom
  • 1 tojás
  • Só, bors

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát.

Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk. A megmosott csirkemelleket fele vastagságúra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.

Parmezános csirke

Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Streetkitchen