Laza olasz kaják: Parmezános csirke
A Parmezános csirke Hozzávalói (6 főre):
- 2 ek olívaolaj
- 3 db csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/3 tk szárított oregano
- 1/3 tk szárított kakukkfű
- 5 ek reszelt parmezán
- 5 ek zsemlemorzsa
- 250 g mozzarella
- 6 dl passzírozott paradicsom
- 1 tojás
- Só, bors
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát.
Amint a fokhagyma elkezdett illatozni, ráöntjük a passzírozott paradicsomot. Hozzáadjuk az oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, majd alaposan elkeverjük az egészet és alacsony lángon rotyogtatjuk. A megmosott csirkemelleket fele vastagságúra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. Kissé felverjük a tojást és megmártjuk benne a hússzeleteket, majd meghempergetjük a parmezánnal elkevert zsemlemorzsában. Egy kevés, forró olajban mindkét oldalukat elősütjük, amíg a morzsa aranybarnás lesz.
Egy hőálló tálban elegyengetjük a paradicsomszószt, és szép sorban beletesszük a lecsöpögtetett, elősütött csirkemelleket, arra pedig mozzarella karikákat helyezünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, rukkolával és egy kis reszelt parmezánnal tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: Streetkitchen