Last minute cukrászat: sütik 1 óra alatt – Vörös áfonyás-kókuszkrémes torta
Hozzávalók 18 cm-es formához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 5 db tojás
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál instant kávé
Kókuszkrém:
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg vörös áfonya
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
Elkészítési idő 60 perc
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A tojásokat a cukorral elektromos habverővel verjük 4-5 perc alatt habosra, míg kifehéredik, habos, könnyű lesz. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és az instant kávét, majd keverjük el. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 18 cm-es kapcsos tortaformát, öntsük bele a tésztát (majdnem a tetejéig ér), tegyük be sülni 35-40 percre. Tűpróbával ellenőrizzük. Kihűlés után vágjuk négy kerek lapra.
A krémhez a kókuszt keverjük el 2 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral, forralva, főzve puhítsuk meg a reszeléket. A maradék tejből, cukorból és a pudingból főzzünk sűrű krémet, majd keverjük el a kókuszos résszel. Osszuk szét a krémet kétharmad-egyharmad arányban, a nagyobb mennyiséghez keverjük hozzá a vörös áfonyát. Kenjük meg rétegenként a piskótalapokat az áfonyás krémmel, végül kenjük körbe a tortát a fehér krémmel. Tegyük hűtőszekrénybe 12 órára.
Forrás: nlcafe.hu