Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb, recept
Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha a biztos választás ahhoz, hogy igazán omlós húst szolgálhass fel akár az ünnepi étkezések alkalmával
A Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb Hozzávalói:
- 70 dkg magyar tarka marha comb
- 70 dkg magyar tarka marha lapocka
- fűszerek( kb 3 ek-nyi legyen az egész ): szegfűszeg,szegfűbors, egész bors, egész koriander, gyömbér, római kömény, narancs héja reszelve, fokhagyma
- só
- vörös bor – minőségi
- zöldségek: 2-3 szál répa, gyökér, zellergumó, karalábé, birsalma
- füstölt szalonna
- hagyma
A Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha comb és lapocka elkészítése:
-
A húst előkészítjük – fűszerezzük: száraz fűszereket mozsárban megőröljük, majd olíva olajon kissé megfuttatjuk. Mehet a húsra; szépen ezzel bemaszírozzuk.
-
Végy elő egy nagyobb vas fazekat ( vastag falú ), aljára fektess beirdalt szalonnát, ennek tetejére vastagra szeletelt hagyma karikákat.
-
Erre mehet rá a 2 fajta fűszerezett hús.
-
Tetejére és köré helyezd a zöldségeket és a gyömbér szeleteket; fokhagymát, vöröshagymát karikára szelve.
-
Mehet a sütőbe 140-150 fokon kb 4; 4.5 óra alatt kész – fél óra elteltével öntözd meg kb 2 dl vörösorral. Közben locsolgasd meg a kiengedett levével.
Forrás: Tommy, a pikantéria szerkesztője