Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb, recept

Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb, recept

Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha a biztos választás ahhoz, hogy igazán omlós húst szolgálhass fel akár az ünnepi étkezések alkalmával

A Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha lapocka és comb Hozzávalói:

  •  70 dkg magyar tarka marha comb
  • 70 dkg magyar tarka marha lapocka
  • fűszerek( kb 3 ek-nyi legyen az egész ): szegfűszeg,szegfűbors, egész bors, egész koriander, gyömbér, római kömény, narancs héja reszelve, fokhagyma

marha-sult-lassu-sutes-fuszeres

  • vörös bor – minőségi
  • zöldségek: 2-3 szál répa, gyökér, zellergumó, karalábé, birsalma
  • füstölt szalonna
  • hagyma

marha-sult-lassu-sutes-fuszeres1

A Lassan sült, Omlós és fűszeres – Magyar tarka marha comb és lapocka elkészítése:

  1. A húst előkészítjük – fűszerezzük: száraz fűszereket mozsárban megőröljük, majd olíva olajon kissé megfuttatjuk. Mehet a húsra; szépen ezzel bemaszírozzuk.

  2. Végy elő egy nagyobb vas fazekat ( vastag falú ), aljára fektess beirdalt szalonnát, ennek tetejére vastagra szeletelt hagyma karikákat.

  3. Erre mehet rá a 2 fajta fűszerezett hús.

  4. Tetejére és köré helyezd a zöldségeket és a gyömbér szeleteket; fokhagymát, vöröshagymát karikára szelve.

  5. Mehet a sütőbe 140-150 fokon kb 4; 4.5 óra alatt kész – fél óra elteltével öntözd meg kb 2 dl vörösorral. Közben locsolgasd meg a kiengedett levével.

Lassan sült, Omlós és fűszeres - Magyar tarka marha lapocka és comb

marha-sult-lassu-sutes-fuszeres3

marha-sult-lassu-sutes-fuszeres4

Forrás: Tommy, a pikantéria szerkesztője