Petrezselyemes mézes-fűszeres Csülök sült – recept
A gyerekek nagyon szeretik a szaftosabb húsokat, ezért gondoltam, hogy a hétvégén egy jó kis pikáns csülköt sütök …
A Lassan sült mézes-fűszeres Csülök Hozzávalói :
- 2-3 db hátsó sertés csülök , kicsontozva
- 2 csokor petrezselyem aprítva
- pár cikk fokhagyma , aprítva
Ammézes-fűszeres Csülök páca:
- 3 ek méz
- 2 tk dijoni mustár
- 1 ek darabos ha van szlovák mustár
- 2 – 3 ek grill por
- 1 ek szója szósz
- 1 egész citrom héja és leve
- igény szerint víz, h hígabb legyen a pác
- bors
A Lassan sült mézes-fűszeres Csülök elkészítése:
A csülköket megmosom és ketté vágom és egy tepsire fektetem. Nem szükséges kizsírozni, mert úgy is a sütés folyamán bőven fog magából engedni megfelelő mennyiségű zsírt.
Elkészítem a pácot: a pác fenti összetevőit egyszerűen csak jó alaposan összekeverem.
A kész pácot körbekenem a csülkökön megszórom a húsokat apróra vágott petrezselyemmel és fokhagymával; majd alufóliával lefedem a tepsiket és mehet a hűtőbe vagy hűvös helyre. Min 1 órát pácolódjon, de jobb ha egy éjszakára bent maradhat a hűtőben.
Másnap kiveszem és alufóliával lefedve berakom a sütőbe, 160 C-on kb 2 óra hosszan párolom a húst. 2 óra elteltével leszedem a fóliát és 180 fokon tovább sütöm, felpirítom. Ha türelmesebbek vagytok, akkor maradhat a 160 C. Vágódeszkára szedem ki a húsokat; pihentetem és felszeletelem. Birsalma kompóttal tálaltam.
Mézes-fűszeres Csülök, KÉSZ
Jó étvágyat kíván a Pikantéria csapata
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala