Lasagne recept

A Lasagne recept hozzávalói 8 -10 főre:
- 2 doboz lasagne száraz tészta
- 1,2 kg darált sertés és marha comb vegyesen
- 2 doboz hámozott paradicsom
- 3 cikk fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 babérlevél
- 1-2 marék friss bazsalikom levél
- só, bors
- olíva olaj
- 1-2 dl vörösbor
- parmezán sajt a tetejére
a besamel mártáshoz
- 60 g liszt
- 60 g vaj
- 700-800 ml szobahőmérsékletű tej
- Só , fehérbors , szerecsendió
A Lasagne recept elkészítése:
- Először is el kell készíteni a bolognai szószt, melyhez meg kell pocolni és felaprítani a vörös és a fokhagymékat, majd olíva olajon el kell kezdeni üvegesíteni. Ha ez megvan akkor mehet hozzá az 1,2 kg hús; kissé összeforgat, hogy a hús is lepirulhasson.
- Jöhetnek a fűszerek: só, bors,babérlevél és vörösbor – mindezt az egészet lefedve és közben kevergetve , esteleg a folydékot pótolva háromnegyed készre kell főzni.
- A végén aprítsd bele a friss bazsalikom leveleket; majd tedd félre.
- Következik a besamel mártás elkészítése: hevítsd fel a vajat, kissé tovább melegítsd, hogy picit habosodjon – barnuljon. Mehet hozzá a list és a fűszekek: só,bors, szerecsendió. Egy cukrász habverővel keverd ki, közben hevítsd, majd mehet hozzá a hideg tej – puding állagúra készítsd.
- Jöhet a lasagne rétegzése, melyhet én egy régebbi hőálló porcelán tálat/tepsit használtam.
- Mehet alulra egy kevés besamel mártés, majd rá egy sor száraz lasagne tészta majd ré a ragú és a besamel újra. Ismételd ezt meg még 2-3 x.
- Ha kész, fedd le alufóliával és mehet a sütőbe 50 percre 180-190C fokon, majd a fóliát leszedve rszeld rá a parmezán sajtot és pirítsd fel.
Jó étvágyat kívánunk