Lasagne recept

Lasagne recept

A Lasagne recept hozzávalói 8 -10 főre:

  • 2 doboz lasagne száraz tészta
  • 1,2 kg darált sertés és marha comb vegyesen
  • 2 doboz hámozott paradicsom
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1-2 marék friss bazsalikom levél
  • só, bors
  • olíva olaj
  • 1-2 dl vörösbor
  • parmezán sajt a tetejére

a besamel mártáshoz

  • 60 g liszt
  • 60 g vaj
  • 700-800 ml szobahőmérsékletű tej
  • Só , fehérbors , szerecsendió

Lasagne recept

A Lasagne recept elkészítése:

  1. Először is el kell készíteni a bolognai szószt, melyhez meg kell pocolni és felaprítani a vörös és a fokhagymékat, majd olíva olajon el kell kezdeni üvegesíteni. Ha ez megvan akkor mehet hozzá az 1,2 kg hús; kissé összeforgat, hogy a hús is lepirulhasson.
  2. Jöhetnek a fűszerek: só, bors,babérlevél és vörösbor – mindezt az egészet lefedve és közben kevergetve , esteleg a folydékot pótolva háromnegyed készre kell főzni.
  3. A végén aprítsd bele a friss bazsalikom leveleket; majd tedd félre.
  4. Következik a besamel mártás elkészítése: hevítsd fel a vajat, kissé tovább melegítsd, hogy picit habosodjon – barnuljon. Mehet hozzá a list és a fűszekek: só,bors, szerecsendió. Egy cukrász habverővel keverd ki, közben hevítsd, majd mehet hozzá a hideg tej – puding állagúra készítsd.
  5. Jöhet a lasagne rétegzése, melyhet én egy régebbi hőálló porcelán tálat/tepsit használtam.
  6. Mehet alulra egy kevés besamel mártés, majd rá egy sor száraz lasagne tészta majd ré a ragú és a besamel újra. Ismételd ezt meg még 2-3 x.
  7. Ha kész, fedd le alufóliával és mehet a sütőbe 50 percre 180-190C fokon, majd a fóliát leszedve rszeld rá a parmezán sajtot és pirítsd fel.

Jó étvágyat kívánunk

besamel mártás Lasagne recept Lasagne recept Lasagne recept Lasagne recept