Különleges, bögrében sült húsos pite – recept

Különleges, bögrében sült húsos pite – recept

 

Tálald a fűszeres, sűrű csirkeragut tésztában, bögrében sütve, és még hangosabb lesz a siker.

Az amerikaiak vagy az angolok húsos pitéje, a pot pie tökéletes hétvégi főétel. Minden van benne, ami kell, tészta, hús, zöldség, sajt és finom fűszerek. Remek ötlet a maradék sült csirke felhasználásra is. Már a tálalás lenyűgöz mindenkit, hát még az ízek!

A Különleges, bögrében sült húsos pite Hozzávalói 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 csomagleveles tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 sárgarépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 leveskocka
  • bors
  • olaj

Elkészítés: 30 perc, sütés: 30 perc

A Különleges, bögrében sült húsos pite Elkészítése:

  1. A csirkét mosd meg, és vágd kisebb kockákra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele a felaprított vöröshagymát. Dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold puhára körülbelül 15 perc alatt.
  2. A répát is kockázd fel, és tedd egy serpenyőbe. Add hozzá a borsót, és annyi vizet, amennyi ellepi. Morzsold hozzá a leveskockát, majd kis lángon főzd 15 percig. Amikor minden puha, szórd meg a liszttel. Kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Ez körülbelül két-három perc, majd forgasd össze a csirkével.
  3. Rakd a húsos-zöldséges keveréket kisebb tálkákba, bögrébe. A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és fedd be vele a ragut. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a tészta aranybarna, vedd ki a sütőből. Tálalásig pihentesd legalább tíz percig.

Különleges, bögrében sült húsos pite

Forrás: femina