Kubai fűszeres fekete babragu

Kubai fűszeres fekete babragu

HOZZÁVALÓK 3-4 fő

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 paprika
  • só, bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk nádcukor
  • ½ kg fekete bab
  • Köretnek párolt rizs

60-120 perc

Egy fej vöröshagymát és három gerezd fokhagymát apró darabokra vágunk. 10 dkg szalonnát elkezdünk pirítani egy serpenyőben. Majd hozzátesszük a kétféle hagymát. Az egy darab kockára vágott paprikát és egy kis só és bors. Megbolondítjuk egy teáskanálnyi római köménnyel és ugyanennyi nádcukorral.

Kubai_fuszeres_fekete_babragu

Hozzáteszünk fél kiló fekete babot. Ezt főzés előtt előző este áztassuk be hideg vízbe, vagy ha erre nincs időnk, akkor közvetlen az étel elkészítése előtt főzzük elő lobogó, forró vízben. Az ételt 15 percig főzzük. Majd párolt rizzsel és korianderrel tálaljuk.

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: tvpaprik.hu