Krumplis póréhagymaleves

Krumplis póréhagymaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 fej krumpli
  • 4 db póréhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

A Silver Spoon lapozgatása közben találtam ezt az olasz póréhagyma leves receptet és az egyszerűsége egyből megtetszett. Meglehetősen könnyű elkészíteni és téli napokra tökéletes előétel.

Vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát (csak a fehér részét), felkockázott krumplit. 2 dl vízzel felöntjük és 10 percig fedő alatt pároljuk. Majd felöntjük 1 l forró vízzel, sóval és borssal ízesítjük. Fél óra után el is készül a leves, mehet a turmixgépbe és kész is vagyunk. Olívaolajjal meglocsoljuk, petrezselyemmel megszórjuk.

krumplis-pore-hagyma-leves-recept

Forrás: derchef.hu