Krumplis póréhagymaleves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 fej krumpli
- 4 db póréhagyma
- só, bors
Elkészítés:
A Silver Spoon lapozgatása közben találtam ezt az olasz póréhagyma leves receptet és az egyszerűsége egyből megtetszett. Meglehetősen könnyű elkészíteni és téli napokra tökéletes előétel.
Vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát (csak a fehér részét), felkockázott krumplit. 2 dl vízzel felöntjük és 10 percig fedő alatt pároljuk. Majd felöntjük 1 l forró vízzel, sóval és borssal ízesítjük. Fél óra után el is készül a leves, mehet a turmixgépbe és kész is vagyunk. Olívaolajjal meglocsoljuk, petrezselyemmel megszórjuk.
Forrás: derchef.hu