A Krumplis fluta receptje

A Krumplis fluta receptje

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére

A Krumplis fluta Hozzávalói:

  1. 2 csésze krumplipüré
  2. 2 csésze liszt
  3. 1 ek tejföl
  4. csipet só
  5. kevés tej (ha szükséges)
  6. 4-5 dl étolaj a sütéshez
  7. 2 ek fahéjas porcukor

 krumplis fluta

A Krumplis fluta Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrjuk.

Ha száraz, tejjel, ha ragadós, akkor liszttel javítunk az állagán.
4-5 mm vastagra sodorjuk, kisebb téglalap formára vágjuk (késsel vagy derelyevágóval), és forró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütjük.

Még forrón fahéjas porcukorral meghintjük.

Tálaláskor lekvárral vagy akár tömlős sajttal kínáljuk.

 

A krumplis fluta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 220 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 4 g

Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Forrás: receptneked.hu