A Krumplis fluta receptje
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
A Krumplis fluta Hozzávalói:
- 2 csésze krumplipüré
- 2 csésze liszt
- 1 ek tejföl
- csipet só
- kevés tej (ha szükséges)
- 4-5 dl étolaj a sütéshez
- 2 ek fahéjas porcukor
A Krumplis fluta Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk.
Ha száraz, tejjel, ha ragadós, akkor liszttel javítunk az állagán.
4-5 mm vastagra sodorjuk, kisebb téglalap formára vágjuk (késsel vagy derelyevágóval), és forró olajban mindkét oldalát világosbarnára sütjük.
Még forrón fahéjas porcukorral meghintjük.
Tálaláskor lekvárral vagy akár tömlős sajttal kínáljuk.
A krumplis fluta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 220 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 4 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Forrás: receptneked.hu