Krumpliban sült szaftos húsgolyók recept
A krumpliba rejtett fűszeres húsgolyó nem mindennapi egytálétel. Ráadásul azoknak is sikerül elkészíteni, akik még nem mélyültek el a konyhaművészetben. Ha van otthon cukkinid, lereszelve azt is a krumplihoz keverheted. Biró Sára receptjét nem csak egyszer készíted el.
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg krumpli
- 10 koktélparadicsom
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- kapor
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Húsgolyó hozzávalói
- 20 dkg darált sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 púpozott evőkanál zabpehely
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 35 perc, sütés: 30 perc
Elkészítés:
A húsgolyókhoz a darált húst keverd össze az apróra vágott petrezselyemzölddel, a borssal, a sóval, add hozzá a zabpelyhet és a tojást. Nyomd hozzá a fokhagymát, és mehet hozzá az apróra vágott vöröshagyma is. Jól keverd össze, és nedves kézzel formázz a masszából diónagyságú golyókat.
A krumplit hámozd meg, reszeld le nagy lyukú reszelőn. Sózd meg, tedd bele a felaprított kaprot és néhány kakukkfűlevelet. Olajazz ki egy kis tepsit, szórd meg zsemlemorzsával. Rakd bele a kinyomkodott krumplis keveréket. Helyezd közé a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet. Öntsd rá a tejszínt, hintsd rá a reszelt sajt háromnegyedét. Lefóliázva rakd 180 fokos sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd meg.
Utána vedd le róla a fóliát. A maradék reszelt sajtot elegyítsd kevés zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd szórd rá a krumplira. Told vissza a tepsit három-négy percre a sütőbe. Addig süsd, amíg a sajt megolvad, és szép színt kap.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: femina.hu