Krémsajttal töltött Grillezett Jalapeno

Krémsajttal töltött Grillezett Jalapeno

Hozzávalók

  • 12 db jalapeno paprika
  • 230 g krémsajt
  • 12 szelet bacon
  • 10 ml olívaolaj

Elkészítés

  1. A paprikákat mosd meg, hosszában vágd ketté, majd távolítsd el a magokat.

  2. A hosszú bacon szeleteket középen vágd ketté.

  3. A fél paprikákba tölts sajtot, majd mindegyiket tekerd körbe egy bacon szelettel úgy, hogy minél nagyobb felületen takard el a sajtot.

  4. A sütőt melegítsd fel 170 °C-ra, és amíg az melegszik, az egyes paprikákat kend le egy kicsit olajjal.

  5. Az így előkészített paprika csónakokat a sajtos résszel felfelé helyezd a rácsra, majd tető alatt süsd őket 6 percig.

  6. Ezután nyisd fel a tetőt, és ha a sajt már megdermedt, akkor fordítsd át a paprikákat, és 4 percig süsd ezt az oldalukat is, amíg a bacon kicsit megpirul. Előételként tálald.

grill-jalapeno-poppers-bacon-wrapped-tekert-sajt1

Extra tippek:

  • Natúr krémsajt helyett használhatsz philadelphia krémsajtot, valamilyen ízesített változatot vagy akár mascarponét is a gazdagabb ízhatásért.

  • Amennyiben nem szereted a nagyon erőset, a jalapeno paprika magjai mellett az eret is kivághatod vagy használj inkább kaliforniai paprikát.

  • Ha szeretnél biztosra menni, akkor a bacont fogpiszkálóval a paprikákhoz rögzítheted, így biztosan nem esik szét sütés közben sem.

  • Ha a jalapeno paprika szára is megvan, nem kell feltétlenül levágnod. Ha sikerül pontosan kettévágnod a szárát, akkor az elkészült sajtos finomság ennivaló egérkére hasonlít majd.