Krémsajtos rókagombás házi metélt
HOZZÁVALÓK
- 2 személyre
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- só, bors
- 15 dkg rókagomba
- ½ szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl mascarpone
- 1 csokor petrezselyem
- 60-120 perc
Összekeverünk 30 dkg lisztet három egész tojással. Sózzuk. Fél órát hűtőben pihentetjük, majd tészta gépben vékonyra nyújtjuk és metéltre vágjuk. Lobogó vízben három percig főzzük.
15 dkg rókagombát, póréhagymát és fokhagymát felszeletelünk és olajon megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk és 10 dkg vajat adunk hozzá. Felöntjük egy dl fehérborral, hozzáadunk egy dl mascarponét és megszórjuk egy csokor zöld petrezselyemmel. Három perc alatt összeforraljuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a szósszal és tálaljuk.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu