Krémsajtos déligyümölcs saláta

HOZZÁVALÓK 3-4 fő
- 1 kg nyers déligyümölcs (narancs, mandarin, banán stb.)
- 2 dl narancslé
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 teáskanál reszelt citrom- vagy narancshéj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg tejszín krémsajt
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3-4 evőkanál porcukor
- csipetnyi só
30-60 perc
A narancslébe keverem a reszelt héjat és a zselatinport, majd kevergetés közben langyosra melegítem. Hagyom, hogy majdnem kihűljön, ezután bögrébe öntve a hűtőben megdermesztem. Közben a gyümölcsöket megmosom, meghámozom, kimagozom, feldarabolom, és nagy kompótos tálba rakva, meghintem kevés cukorral, citromlével. Lefedve hűtőszekrénybe rakom.
A krémsajtot simára keverem a tejföllel, megsózom, majd annyi porcukorral édesítem, hogy csak kellemesen legyen édes, de ne túl édes. Ezt is előhűtöm. Tálalás előtt a narancslézselét recés késsel apróra vágom, összekeverem a gyümölccsel, és adagokra osztva, a krémsajtos mártással meglocsolom.
Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket
Forrás: tvpaprika.hu