Krémes, tejszínes, csokis túrótorta – Ennél finomabbat rég ettél,recept

Krémes, tejszínes, csokis túrótorta – Ennél finomabbat rég ettél,recept

 

Ez a torta képes a legunalmasabb napokat is szebbé, hangulatosabbá tenni. Ha valaki megkóstolja, a fantasztikus ízkombináció, a puha tészta és a könnyű krém miatt soha nem felejti el. Kard Éva túrótortájának a legjobbak között van a helye.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 8,5 dkg porcukor
  • 6,5 dkg csokoládé
  • 6,5 dkg vaj
  • 3,5 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás

Túrós réteg

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 reszelt narancshéj
  • 20 g zselatinpor
  • mazsola

Tetejére

  • 10 dkg tortabevonó
  • tortadara

Elkészítés ideje:
Elkészítés: 40 perc, hűtés: 2 óra, sütés: 20 perc

Elkészítés:

narancsos-turotorta-krem-tejszin-csoki-turo-recept
A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a massza sima, mehet hozzá az olvasztott csokoládé. Egy 20 centis tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve rakd rácsra a tortaalapot, és teljesen hűtsd ki.

Az első túrós réteghez csak a hozzávalók felét használd. A túrót villával nyomkodd meg. Keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a narancshéjat. A tejszínt forráspontig melegítsd, majd a tűzről levéve öntsd hozzá a zselatint, és keverd simára. Hűtsd langyosra, és dolgozd a túróhoz. Ízlés szerint mazsolát is keverhetsz bele. A teljesen kihűlt tortát helyezd vissza a formába, kanalazd rá a tölteléket, majd egyenletesen simítsd el. Rakd hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen.

A második réteghez az előzőhöz hasonlóan készítsd el a túrós tölteléket a megmaradt hozzávalókból. A hűtőből vedd ki a tortát, majd jól szórd meg tortadarával. Kanalazd rá a második réteg túrós krémet, egyenletesen simítsd el, és helyezd vissza a hűtőbe.

Ha megdermed, a bevonócsokit vízgőz felett olvaszd meg, és keverd simára. Csorgasd a torta tetejére, és hagyd hideg helyen megszilárdulni. Néhány perc múlva már szeletelheted is.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: femina.hu