Körömpörkölt, recept

Körömpörkölt, recept

Ez a körömpörkölt az igazi, mert vele főtt burgonyát tartalmaz, mely átveszi a pörkölt szaftosságát és átadja az igazi ízét.

körömpörkölt

Körömpörkölt hozzávalói:

  • 1,5-2 kg sertés láb
  • 1 egész hátsó csülök friss és egy egész füstölt
  • 2 fej vörös hagyma
  • fokhagyma 1 fej
  • piros paprika
  • zsír
  • bors vagy csombor
  • 8-10 db egész krumpli
  • 3 db babérlevél
  • 3-4 db borókabogyó
  • 2 paradicsom
  • 2 db TV paprika

körömpörkölt

A Körömpörkölt elkészítése:

  1. A sertés lábakat megtisztítjuk, pörzsöljök gázláng felett  vagy nyílt tűzön ill. megmossuk

  2. A vörös hagymát felvágjuk, majd zsíradékon üvegesre pároljuk bográcsban, jöhet még hozzá fokhagyma. Később öntsd fel egy pohár vízzel és forrald vissza zsírjára.

  3. Ezt  a műveletet még 3x ismélteld meg, így jó sűrű pörkölt alapot fogsz kani – ettől lenne pörkölt ugy e a pörkölt. Majd mehet bele a piros paprika

  4. Ha kész mehetnek hozzá a sertés lábak és a csülkök egészben.

  5. Ez után jöhetnek a fűszerek: babérlevél, bors vagy csombor, borókabogyó, paprika és paradicsom. Forgasd össze – Kicsit párold

  6. Öntsd fel meleg vízzel, hogy a húst elfedje

  7. A sót csak a végén tedd bele

  8. Kb 3,5 – 4 óra alatt főzd készre

körömpörkölt
készen is van a finom körömpörkölt

Jó étvágyat kíván a receptexpressz