Körömpörkölt, recept
Ez a körömpörkölt az igazi, mert vele főtt burgonyát tartalmaz, mely átveszi a pörkölt szaftosságát és átadja az igazi ízét.
A Körömpörkölt hozzávalói:
- 1,5-2 kg sertés láb
- 1 egész hátsó csülök friss és egy egész füstölt
- 2 fej vörös hagyma
- fokhagyma 1 fej
- piros paprika
- zsír
- bors vagy csombor
- só
- 8-10 db egész krumpli
- 3 db babérlevél
- 3-4 db borókabogyó
- 2 paradicsom
- 2 db TV paprika
A Körömpörkölt elkészítése:
-
A sertés lábakat megtisztítjuk, pörzsöljök gázláng felett vagy nyílt tűzön ill. megmossuk
-
A vörös hagymát felvágjuk, majd zsíradékon üvegesre pároljuk bográcsban, jöhet még hozzá fokhagyma. Később öntsd fel egy pohár vízzel és forrald vissza zsírjára.
-
Ezt a műveletet még 3x ismélteld meg, így jó sűrű pörkölt alapot fogsz kani – ettől lenne pörkölt ugy e a pörkölt. Majd mehet bele a piros paprika
-
Ha kész mehetnek hozzá a sertés lábak és a csülkök egészben.
-
Ez után jöhetnek a fűszerek: babérlevél, bors vagy csombor, borókabogyó, paprika és paradicsom. Forgasd össze – Kicsit párold
-
Öntsd fel meleg vízzel, hogy a húst elfedje
-
A sót csak a végén tedd bele
-
Kb 3,5 – 4 óra alatt főzd készre
Jó étvágyat kíván a receptexpressz