Korhely halászlé
HOZZÁVALÓK 4 fő
- 2 db egész ponty
- 4 fej vöröshagyma
- 8 dkg fűszerpaprika
- 1 db zöld erős paprika
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 3 db sárgarépa
- 1 db zeller
- 2 db citrom
- 4 dl tejföl
- 2 db halászlékocka
60-120 perc
A ponty csontjaiból hagyományos halászlevet készítünk. A csontokat, és a hal fejét hideg vízbe tesszük. A fejből vágjuk ki a szemet, a kopoltyúkat és a keserűfogat is. A víz alig lepje el a csontokat. Hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, a paradicsomot, az erős paprikát, sózzuk, és egy halászlé kockát dobunk bele. Felforraljuk, majd visszaveszünk a tűzből, és egészen csendesen főzzük tovább.A filéket beirdaljuk, besózzuk.
A leszűrt halászlébe beleszórjuk a fűszerpaprikát, és a metéltre vágott, lepirított zöldségeket, valamint a halhúst. 2-3 percig főzzük csendes tűzön, majd citromlével ízesítjük. A levest gazdagíthatjuk gyufatésztával. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és karikázott erős paprikát teszünk bele.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu