Könnyű Pulyka – Hamburger
Hozzávalók:
- 500 g pulykamellfilé
- 1 nagy fej hagyma – lila
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors – fekete (őrölt)
- 1 bő evőkanál fokhagymapor
- 4 szelet sajt – ementáli
- 4 db hamburger zsemle
- 2 db paradicsom
- ketchup
Elkészítés:
1. A húst mossuk meg, daráljuk le. A hagymát finomra kockázzuk fel. A petrezselymet vágjuk finomra.
2. Össze keverjük őket egy tálba, és hozzáadjuk a sót, fokhagymaport, és borsot.
3. Jó alaposan összedolgozzuk.
4. A húspogácsa formázót és a hozzá való papírokat előkészítjük. Természetesen ha ilyenünk nincs, kézzel formázhatjuk a húspogácsákat.
5. Formázzuk a húspogácsákat.
6. Vágjuk körbe, húzzuk le a papírt, és borítsuk ki egy tálcára a kész húspogácsákat. Minimum 20 percre tegyük fagyasztóba.
7. Közepes hőmérsékleten süssük meg mindkét oldalát. Oldalanként kb. 8 perc.
8. Olvasszunk minden húsra egy szelet sajtot.
9. Végül állítsd össze a pulyka burgert. 😉