Könnyű Pulyka – Hamburger

Könnyű Pulyka – Hamburger

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamellfilé
  • 1 nagy fej hagyma – lila
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál bors – fekete (őrölt)
  • 1 bő evőkanál fokhagymapor
  • 4 szelet sajt – ementáli
  • 4 db hamburger zsemle
  • 2 db paradicsom
  • ketchup

Elkészítés:

1. A húst mossuk meg, daráljuk le. A hagymát finomra kockázzuk fel. A petrezselymet vágjuk finomra.

2. Össze keverjük őket egy tálba, és hozzáadjuk a sót, fokhagymaport, és borsot.

pulya-hus-ham-burger-recept-light-könnyű

3. Jó alaposan összedolgozzuk.

4. A húspogácsa formázót és a hozzá való papírokat előkészítjük. Természetesen ha ilyenünk nincs, kézzel formázhatjuk a húspogácsákat.

5. Formázzuk a húspogácsákat.

pulya-hus-ham-burger-recept-light-konnyu1

6. Vágjuk körbe, húzzuk le a papírt, és borítsuk ki egy tálcára a kész húspogácsákat. Minimum 20 percre tegyük fagyasztóba.

7. Közepes hőmérsékleten süssük meg mindkét oldalát. Oldalanként kb. 8 perc.

pulya-hus-ham-burger-recept-light-konnyu2

8. Olvasszunk minden húsra egy szelet sajtot.

9. Végül állítsd össze a pulyka burgert. 😉

pulya-hus-ham-burger-recept-light-konnyu3