Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé, recept

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé, recept

Elkészítési idő: 60 Perc

A recept eredeti szerzője: Széll Tamás

fényképek: Pikantéria

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé hozzávalói 4 adaghoz:

  • 20 g  búzafinomliszt
  • 20 g  vaj
  • 22 cl  tej
  • 200 g étcsokoládé, keserű ( 70%)
  • 3 db tojás sárgája
  • 4 db tojás fehérje
  • 20 g  kristálycukor vagy nádcukor, én ezt használtam a formák (ki)cukrozásához
  • 20-30g nádcukor a masszába – elhagyható
  • a szuflés forma szórásához
  • egy csipet étkezési só

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé
Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé elkészítése:

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé

  1. A szuflés formákat alaposan kivajazzuk, és a hűtőbe tesszük, valamint a sütőt 190 °C-ra előmelegítjük.
  2. A lisztet alaposan eldolgozzuk a vajjal. A tejet feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a kimért cukrot, valamint egy csipet sót. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztes vajat, egy-két perc alatt besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a keserű csokoládét, amivel elkeverjük. Ha maradéktalanul felolvadt a csokoládé, hozzákeverhetjük a tojássárgáját is.
  4. Ezt követően a csokoládés keveréket félretesszük kicsit hűlni.
  5. Közben a már egyszer kivajazott formákat még egyszer kivajazzuk, és kristálycukrot öntünk a formák belsejébe. Addig forgatgatjuk, amíg mindenhova tapad a cukorból. A felesleges cukrot kiöntjük a formákból!
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a csokoládés keverékhez forgatjuk. Óvatosan, ne törjük össze a habot! A kész szuflétésztát beleöntjük a cukros-vajas formákba.
  7. Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a formából legalább 5-6 cm-re kiemelkedik a szuflé, kb. 15-20 perc alatt elkészül.

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé
már szépen emelkednek

Tálalás

A szuflét forrón, a vaníliafgyit vagy vaníliaszószt értelem szerint hűtve tálaljuk. A szuflék közepébe egy mokkáskanállal lyukat készítünk, ennek a belsejébe kanalazzuk a vaníliaszószt. Porcukrot szitálunk a tetejére.

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé

Könnyen elkészíted: ( a rettegett ) Csokoládészuflé
voilá, vanília fagylalttal

 

A szöveg és ötlet forrása: lidlkonyha.hu