Konfitált kacsacomb, kacsamell – konfitált: alacsony hőfokon, zsírban sült – elkészítése gondosabb előkészítást igényel, mint azt gondolnánk. Ez a recept sok fotóval és részletes leírással vezet végig az alapos előkészítési és sütési folyamaton
Az alábbi Konfitált kacsacomb, kacsamell recept megalkotásában a világhírű Raymond Blanc volt a "segítségemre". Nem csak egyszerűen meg kell sütni a kacsahúst, hanem gondosan elő is kell készíteni. Ezt a folyamatot láthatod itt, sok fotó tolmácsolásában

Előkészítés | 24 óra |
Sütés/főzés | 3 óra |
Pihentetés | 20 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 2 db kacsacomb
- 2 db kacsamell
- 5 ág friss kakukkfű természetesen ha nincs jó a szárított is
- 4 db babérlevél
- 3 cikk fokhagyma majd még héjastól a zsírba is tehetsz
- 1 fél marék frissen őrölt fekete bors
- 1 csomag előhűtött kacsaháj
- 1 fél marék parajdi só
Hozzávalók
|
![]() |
Elkészítés
- Először is kockázd fel a kacsahájat, majd tedd oda sülni. ha megjelennek a kis tepertők a zsírban, akkor ezt szedd ki belőle és akár meg is eheted egy kis sóval és kenyérrel 🙂 A zsírt tedd félre
- Konfitálás előtti nap el kell kezdened száraz-marinálni a húst, mely teljesen be fog hatolni a kacsa húsba és a só segítségével átalakítja/felturbózza az ízeket. Kenb be a húst a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd vágd hozzá a friss kakukkfüvet és tedd mellé a babérleveéeket.
- 24 órára mehet a hűtőbe, de fedd le folpack-kal, hogy ne színeződjön el a hús
- Száraz-marinálás után így néz ki
- A félretett kacsazsírban süsd készre a kacsacombokat és a kacsamelleket.
- Kb 85-90 C fokos zsírban, nagyon lassan süsd 1,5-2h keresztül, majd két út van: 1. ez után vagy serpenyőben pirítod fel, 2. vagy tovább konfitálod még a zsírban úgy + 1 - 1,5h-t. majd kész