A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: aledakonyhaja.blogspot.hu
Receptexpressz
Ezt a levest drága Anyai Nagymamámtól tanultam.A kertben a kerítésre mindig felfutott a komló,Nagyival leszedtük a fiatal ,kb. 20 cm es hajtásokat,feltördeltük mint a paszulyt és finom levest készített belőle.Sok sok éve már ,hogy a jelenléte nem tölti be a kertet,az udvart… egyedül szedtem a komlót,de lelki szemeim előtt láttam öregecske kezeit, ahogy anno tördelte és készítette a levest.Arra emlékszem,hogy füstölt hússal és újhagymával csinálta,a végén tejfölt tett bele.Úgy csináltam én is és pont olyan lett az íze,amilyenre emlékeztem.
A füstölt húst felkockáztam és megfőztem.A komlót feltördeltem és megmostam, forró vízben leforráztam és leszűrtem.
Az újhagymát apróra vágtam, kevés olajban megdinszteltem,rászórtam a lisztet,pirospaprikát és beletettem a komlót. Összekavartam és felöntöttem kb. 1.5 liter vízzel amiben főtt a füstölt hús. Sóval ízesítettem és 5 percet főztem még.Tejföllel tálaltam.