2020. november 09.

Select your Top Menu from wp menus
Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik

Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik

Azt már biztos észrevettétek, hogy Jani receptjeiben, legtöbbször igen fontos helyet kap a bacon… természetesen ebben a fűszeres kolbásztekercsben is megbújik a kedvenc szalonnánk, de most főszerepben a fűszeres marha hús került, leveles tésztába töltve.

A Kolbásztekercs, sausage rolls Hozzávalói

A töltelékhez:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 csapott tk. fűszerkömény
  • 1 mk. szárított majoranna
  • 1 csapott tk. füstölt paprika
  • Bors
  • 1 ív bolti leveles tésza
  • 1 tojás
  • egész kömény, szezámmag

A mártogatóshoz:

  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Snidling es petrezselyem vegyesen
  • Bors
  • ½ citrom leve

Kolbásztekercs, sausage rolls elkészítése

  1. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés; fűszerkömény, majoranna és piros paprika.
  2. Végül pedig sózzuk, borsozzuk.
  3. Az egészet alaposan összegyúrjuk és megtöltjük vele a bolti leveles tésztát, a tekercseket felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Kolbásztekercs, sausage rolls

A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Chilis Tonhalas spagetti, recept

Szinte hihetetlen, hogy a hosszú évek alatt még egyszer sem postoltunk tonhalas spagetti receptet, pedig egy igazi nagy klasszikusról van...

Close