Kolbászos minestrone orzo tésztával
A „minestrone” annyit jelent, hogy „nagy leves” és ez az étel tökéletesen megfelel ennek az elnevezésnek. Tele van pakolva kolbásszal, babbal, krumplival és tésztával, meg van spékelve finom zöldfűszerekkel, szóval egy igazán finom és nagyon cuccos téli receptről van szó.
A Kolbászos minestrone orzo tésztával Hozzávalók 4 kiadós adaghoz:
- 2 közepes répa
- 3 szál angolzeller
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg paprikás szárazkolbasz (olasz, spanyol, magyar, ami tetszik)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 konzerv borlotti bab (vagy más konzerv bab)
- 1 nagy krumpli
- 1-1 csapott mokkáskanáll szárított oregánó, bazsalikom és kakukkfű
- ½ csapott mokkáskanál szárított rozmaring
- 15 dkg orzo tészta (ha nincs, akkor csiga-, betű-, vagy más aprótészta is jó lesz)
- Só, bors,
- 1,4 liter víz
A Kolbászos minestrone orzo tésztával elkészítése:
A répákat karikára vágjuk, és egy olívaolajjal felhevített lábasba rakjuk. Ezután hozzáadjuk a kis darabokra szeletelt angolzellert, majd következik a durvára vágott hagyma. Utolsónak érkeznek a vékony szeletekre vágott kolbászok. Alaposan összekeverjük őket, és kezdődhet a lepirítás. Miután szép színt kaptak hozzájuk adjuk a felszeletelt fokhagymákat. Újabb összeforgatás következik, és ezután jöhet bele a konzerv paradicsom. Felhúzzuk vízzel, belepakoljuk a krumplikat, és ízesítjük a levest: sóval, borssal és a szárított fűszerekkel. Pár perc főzés után, mikor a krumpli már kezd megpuhulni akkor hozzáadjuk az orzo tésztát. 8 percig főzzük a levest, majd utolsóként belepakoljuk a babkonzervet összerottyantjuk, és jöhet is a tálalás.
forrás: Streetkitchen