Kolbászos krumpligombócleves – recept
A Kolbászos krumpligombócleves Hozzávalói 4 személyre:
- 2 sárgarépa,
- 1 petrezselyemgyökér,
- 1 hagyma,
- 1/2 evőkanál zsír,
- 20 dkg füstölt kolbász,
- só,
- 1 evőkanál szárított kakukkfű,
- 1 dl tejföl;
a krumpligombóchoz:
- 20 dkg héjától megpucolt krumpli,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál liszt,
- só,
- kevés olaj.
A Kolbászos krumpligombócleves Elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott veteményt, összesütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel és főni tesszük. Közben a megtisztított és kockára vágott krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomon átnyomjuk.
- Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást meg a lisztet és összedolgozzuk. Olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. A karikára vágott kolbászt is betesszük a levesbe, addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a tetejére.
- A levest félrehúzzuk, a tejfölt kikavarjuk kevés forró lével, majd visszatöltjük az ételre. Forrón tálaljuk.
forrás: aledakonyhaja