Kolbászos krumpligombócleves – recept

Kolbászos krumpligombócleves – recept

A Kolbászos krumpligombócleves Hozzávalói 4 személyre:

  • 2 sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 1 hagyma,
  • 1/2 evőkanál zsír,
  • 20 dkg füstölt kolbász,
  • só,
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű,
  • 1 dl tejföl;

a krumpligombóchoz:

  • 20 dkg héjától megpucolt krumpli,
  • 1 tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • só,
  • kevés olaj.

A Kolbászos krumpligombócleves Elkészítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott veteményt, összesütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel és főni tesszük. Közben a megtisztított és kockára vágott krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplinyomon átnyomjuk.
  2. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást meg a lisztet és összedolgozzuk. Olajos kézzel diónyi gombócokat formázunk és belefőzzük a levesbe. A karikára vágott kolbászt is betesszük a levesbe, addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a tetejére.
  3. A levest félrehúzzuk, a tejfölt kikavarjuk kevés forró lével, majd visszatöltjük az ételre. Forrón tálaljuk.

Kolbászos krumpligombócleves

forrás: aledakonyhaja